Vremenska prognoza za 7 dana
Pouzdanost višednevnih prognoza

ponekad ni za prva 2 dana nije dovoljno pouzdana

Na internetu se nalaze brojne sedmodnevne prognoze. Za neke od njih ne znamo koje prognostičke izračune koriste, ali svim prognozama točnost opada s duljinom prognoziranog perioda. Na ENSEMBLE meteogramima (npr. za Zagreb) možete vidjeti kako se krivulje višestrukih GFS izračuna razdvajaju već nakon nekoliko dana. Kad se krivulje znatno rasprše prognoza više nije dovoljno pouzdana.

Weather Underground

Vremenska prognoza za 7 dana

Wunderground vremenska prognoza za sedam dana: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Dubrovnik..  ..Pazin, Pula, Mali Losinj, Crikvenica, Senj..  ..Gospic, Zavizan, Ogulin, Karlovac, Krapina, Sisak, Slavonski Brod.. ..Šibenik, Hvar, Komiža, Kornati  

DHMZ ECMWF

sedmodnevna prognoza vremena

DHMZ  ECMWF sedmodnevna prognoza vremena je u pravilu točnija od GFS prognoze, ali javno je dostupna samo u pojednostavljenom obliku: Daruvar, Dubrovnik, Gospić, Gračac, Karlovac, Knin, Makarska, Ogulin, Osijek, Pazin, Pula, Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Varaždin, Zadar, Zagreb

Radi bolje pouzdanosti za prikaz srednje naoblake i ukupne količine oborina koristi se atenuirana prognoza, izračunata iz četiri uzastopna prognostička šestsatna termina. Ako je prikazana kiša ili snijeg, to znači da će padati barem u jednom dijelu dana, a možda i veći dio dana.

Weather 2 Umbrella

samo za veće gradove

Weather2umbrella - jako detaljne sedmodnevne prognoze za Zagreb, Dubrovnik, Split, Hvar, Sarajevo, Beograd, Ljubljanu. Radi se o prognozi koja ima preciznije prognostičke izračune od GFS-a i ECMWF-a, ali to ne znači da je uvijek točnija.

AccuWeather

Vremenska prognoza za 15 dana

AccuWeather prognoza za 15 dana: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski brod i Dubrovnik.

Ne znamo kakve prognostičke modele koristi AccuWeather za stvaranje tih prognoza. Često daju netočne prognoze, ali ne možemo ni očekivati visoku kvalitetu prognoze za tako dug vremenski period.

Freemeteo

animirana prognoza za sedam dana

Freemeteo, lijep prikaz slijedećih 7 dana na meteogramima za gradove: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski brod Dubrovnik, Pula, Karlovac, Varaždin, Šibenik, Knin, Makarska, Sisak, Samobor, Rovinj, Bjelovar..  Koji prognostički model koriste nije navedeno.

Metcheck

Vremenska prognoza za 2, 7 i 14 dana

Na portalu Metcheck se nalazi detaljna ilustrirana GFS  prognoza za slijedećih 48h za hrvatske gradove. U izborniku je prognoza za 7 i 14 dana:

Zadar, Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Slavonski brod, Dubrovnik..

Meteo-info

prognoze za tri i sedam dana

Meteo-info vremenska prognoza za 7 dana: Rovinj, Pula, Rijeka, Ogulin, Mali Lošinj, Senj, Zadar, Šibenik, Knin, Split, KorčulaDubrovnik, Zagreb, Slavonski Brod, Osijek

Za meteo-info prognozu vjerojatno se koristi WRF prognostički model.

Crometeo

prognoza na forumu

Crometeo vremenska prognoza za 7 dana, ponekad i 10.

Meteorolozi i iskusni meteo amateri s Crometeo foruma u pravilu točnije prognoziraju od samih numeričkih izračuna jer bolje poznaju lokalno stanje, te znaju kojim prognostičkim modelima mogu više vjerovati.

Oglasi

Prognoza za 16 dana

GFS Ensemble meteogrami:

Koristite slova s tipkovnice za brži izbor grada.

Ispod meteograma ćete imati opciju prikaza prognoze samo za sedam i pol dana, klikom na "Passer à 0-180h" .

Oglasi